موسسه حقوقی علی بابا

راه های افزایش سرمایه در شرکت ها

یکی از کاربردی ترین تغییرات در شرکت ها که معمولا مدتی بعد از شروع فعالیت انجام می شود افزایش سرمایه است . زمانی که شرکت فعالیت های مالی و گردش حساب خوبی داشته باشد می­تواند به چند طریق افزاش سرمایه انجام دهد. در ادامه  این مطلب انواع افزایش سرمایه را برای شما توضیح خواهیم داد.

0 تا 100 افزایش سرمایه

همانطور که پیش تر اشاره شد افزایش سرمایه که یکی از اساسی ترین تغییرات هر شرکت است، معمولا مدتی پس از شروع فعالیت شرکت، زمانی که شرکت به سوددهی رسید صورت میگیرد. غالبا افزایش سرمایه شرکت دلایل متعددی خواهد داشت اما اصلی ترین آنها عقد قرارداد با مجموعه های معتبر و یا شرکت در مزایدات و مناقصات میباشد.

در مرحله اول افزایش سرمایه، پرداخت سرمایه تعهدی را خواهیم داشت.زمان ثبت شرکت 65 درصدی که در تعهد مدیران شرکت قرار دارد با تصمیم هیئت مدیره به حساب شرکت واریز میشود و فیش واریزی آن به پیوست صورتجلسه ضمیمه میگردد .پس از تایید فیش واریزی توسط کارشناسان اداره ثبت شرکتها میتوان مقدمات افزایش سرمایه را آغاز نمود. افزایش سرمایه به چند صورت انجام پذیر خواهد بود که انواع آن را توضیح خواهیم داد:

1)افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی

2)افزایش سرمایه از طریق آورده غیر نقدی

3)افزایش سرمایه از طریق مطالبات حال شده

4)افزایش سرمایه از طریق ورود شریک جدید

افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی

دلایل زیادی برای افزایش سرمایه ی شرکت وجود دارد اما حضور در مزایدات و مناقصات معمولا یکی از اصلی ترین دلایل سهامداران برای افزایش سرمایه شرکت میباشد. در این نوع از افزایش سرمایه همه ی سهامداران و بازرسین شرکت جمع میشوند و هر شخص میزان سرمایه ایی که به حساب شرکت واریز میشود را مشخص میکند. بسته به میزان واریزی هر سهامدار تعداد سهام او افزایش خواهد یافت . بدیهی است که پس از آماده شدن صورتجلسه ی مربوطه ،مستندات واریزی سهامداران به حساب جاری شرکت و همینطور نامه ی تایید بانک را باید به اداره ثبت شرکتها ارسال کرد که کارشناسان اداره، با بررسی ضمائم تغییرات در سهام اشخاص حقیقی و تغییر کل سرمایه در شخص حقوقی را تایید کرده که با ارسال به روزنامه رسمی کشور این تغییرات به طور کامل به پایان میرسد.

در نظر داشته باشید که در شرکت های سهامی خاص تغییرات در تعداد سهام اشخاص حقیقی در متن روزنامه رسمی آگهی نمیشود و فقط تغییرات سرمایه اصلی شرکت در روزنامه رسمی به چاپ میرسد. تعداد سهام سهامداران جزء اسناد داخلی شرکت میباشد. در صورتی که بازرسین شرکت برای سال مالی جاری تمدید و یا انتخاب نشده باشند در مرحله ی اول باید بازرسین شرکت انتخاب شوند که در مطلب انتخاب اعضا و بازرسین به طور کامل به آن پرداخته ایم.

افزایش سرمایه از طریق آورده غیر نقدی

این نوع افزایش سرمایه همانگونه که نام دارد زمانی صورت میکیرد که همه ی سهامداران بخشی از دارایی های غیر نقدی شرکت را به عنوان سرمایه اصلی شرکت منظور کنند و یا احدی از سهامداران دارایی غیر نقدی خود را به عنوان سهام خود در شرکت در نظر بگیرد. در مرحله اول باید یک کارشناس رسمی دادگستری در محل حضور یابد و هر چیزی که تحت عنوان سرمایه ی غیر نقدی منظور شده را ارزش گذاری کند.

در متن صورتجلسه ،گزارش کارشناس مبنی بر ارزش سرمایه ی غیر نقدی ذکر خواهد شد و تغییرات سهام سهامداران قبل و بعد از افزایش سرمایه مشخص میگردد. صورتجلسات به تایید بازرس اصلی شرکت میرسد و طبق روال تغییرات هر شرکت تا مرحله ی ثبت در روزنامه رسمی کشور پیش میروید.

افزایش سرمایه از طریق مطالبات حال شده

یکی از پر تکرار ترین انواع افزایش سرمایه، افزایش سرمایه از طریق مطالبات حال شده هر شرکت میباشد. زمانی که شرکت فعالیت رسمی خود را آغاز میکند قاعدتا گردش مالی در حساب جاری شرکت بالا میرود و به سوددهی میرسد. معمولا صاحبان سهام در این مرحله سود حاصل از فعالیت های خود را به سهام اصلی خود در شرکت اضافه میکنند و سرمایه ی شرکت را افزایش میدهند.

بازرس اصلی شرکت که بهتر است از بین موسسات مالی معتبر انتخاب شود در اینجا گزارش توجیحی که شامل توضیحات کامل در مورد سود، زیان، گردش مالی و سهم هر سهامدارقبل و بعد از افزایش سرمایه است را تنظیم میکند و بعد از تصمیم مجمع مبنی بر افزایش سرمایه ، میزان افزایش سرمایه و سهام سهامداران قبل و بعد از افزایش سرمایه معیین میگردد.

صورتجلسه تنظیم شده کهشامل تصمیمات جلسه، لیست سهامداران قبل و بعد از افزایش سرمایه، اظهارنامه ی افزایش سرمایه و لیست مطالبات سهامداران باید به امضاء کلیه سهامداران و بازرسین شرکت برسد و به انضمام گزارش توجیحی به اداره ثبت شرکتها ارسال شده و طبق روال اداری ثبت تغییرات تا مرحله ی ثبت در روزنامه رسمی کشور پیش برود.

موسسه حقوقی علی بابا شما را در این راه همراهی خواهد کرد.

افزایش سرمایه از طریق ورود شریک جدید

این شکل از افزایش سرمایه را بیشتر در شرکت های با مسئولیت محدود مشاهده کرده اید. بارها دیده اید که افراد مدتی بعد از شروع کسب و کار خود و با رونق گرفتن کسب و کار شرکت تصمیم به افزایش تعداد شرکا خود میگیرند. در برخی موارد این افزایش تعداد شرکا میتواند با افزایش سرمایه کل شرکت نیز همراه باشد.

در نظر بگیرید که در راستای توسعه فعالیت های خود و یا عقد قرارداد با شخص حقیقی یا حقوقی جدید میخواهید آن شخص را تحت عنوان شریک خود معرفی کنید. بسته به نوع قراردادی که وجود خواهد داشت میزان سرمایه ای شخص با خود به همراه میاورد را به عنوان سهم الشرکه ی وی در نظر بگیرید. در این صورت سرمایه کل شرکت به مبلغ بالاتری افزایش خواهد یافت.

مانند شرکت های سهامی خاص این تغییرات افزایش سرمایه نیز در مجمع صورت میگیرد و صورتجلسه به امضا کلیه ی دارندگان سهم الشرکه میرسد. اما بر خلاف شرکت های سهامی خاص که میزان سهام افراد جزء اسناد داخلی شرکت بود و در روزنامه رسمی به چاپ نمیرسید، در شرکت های با مسئولیت محدود نه تنها اسمی سهامداران در روزنامه رسمی چاپ میشود بلکه میزان سهم الشرکه هر شخص حقیقی و یا حقوقی نیز به قید میگردد.

اهمیت بازرسین در افزایش سرمایه

در شرکت های سهامی خاص بازرسین عضو جدا نشدنی از شرکت هستند و مدیران شرکت باید اول هر سال مالی تصدی بازرسین شرکت را تمدید و یا بازرسین جدید شرکت را به اداره ثبت شرکت ها معرفی کنند. علاوه بر نظارت مستقیم و موثر بازرسین در امور و تصمیمات شرکت، امضا و تایید بازرسین شرکت برای افزایش سرمایه شرکت الزامی میباشد.

لازم به ذکر است تصدی نداشتن سمت بازرسین شرکت میتواند به عنوان جرم برای مدیران شرکت تلقی شود و شش ماه تا یک سال زندان برای مدیران شرکت به همراه داشته باشد.کارشناسان موسسه علی بابا با مشاوره رایگان و موثر در این زمینه میتوانند در راستای فعالیت درست و قانونی به شما کمک کنند.

شروع گفت و گو
سلام

برای مشاوره رایگان از طریق واتس آپ کلیک کنید