خدمات ثبت شرکت

ثبت شرکت، یک فعالیت مهم برای اکثر افراد به حساب می آید که می تواند متقاضیان را با چالش های مختلفی مواجه کند. دیگر همه ما می دانیم که انجام این فعالیت به کاغذ بازی، صبر و حوصله خیلی زیادی نیاز دارد. از همین رو اگر شما هم قصد دارید تا در زمینه ثبت شرکت فعالیت کنید و یا اینکه یک شرکت برای خود ثبت کنید، حتما باید به یک سری نکات خاص توجه داشته باشید تا با هیچ مشکل خاصی مواجه نشوید. موسسه حقوقی علی بابا در کوتاه ترین زمان فرایند ثبت شرکت را برای شما انجام میدهد

خدمات ثبت شرکت

ثبت شرکت، یک فعالیت مهم برای اکثر افراد به حساب می آید که می تواند متقاضیان را با چالش های مختلفی مواجه کند. دیگر همه ما می دانیم که انجام این فعالیت به کاغذ بازی، صبر و حوصله خیلی زیادی نیاز دارد. از همین رو اگر شما هم قصد دارید تا در زمینه ثبت شرکت فعالیت کنید و یا اینکه یک شرکت برای خود ثبت کنید، حتما باید به یک سری نکات خاص توجه داشته باشید تا با هیچ مشکل خاصی مواجه نشوید. موسسه حقوقی علی بابا در کوتاه ترین زمان فرایند ثبت شرکت را برای شما انجام میدهد

ثبت شرکت چیست؟

راهنمای ثبت شرکت و کلیه نکات مربوط به آن :

دوستان عزیز قبل از اینکه بخوایم مطالب مربوط به شرکت رو واستون توضیح بدیم ، اول از همه وظیفه ی خودمون دونستیم که ازتون تشکر کنیم بابت اینکه سایت ” موسسه حقوقی علی بابا ” رو انتخاب کردید و امیدواریم که راهنمایی ها و توضیحات ما بتونه در استارت کار یا فرایند ثبت شرکتتون یک قدم هر چند کوچیک شما رو به سمت تصمیم گیری بهتر برای پیشبرد اهدافتون هدایت کنه و ما هم در پیشرفت کسب و کارتون سهیم باشیم.

علت اینکه ما سایت رو تغییر دادیم و تصمیم گرفتیم همه ی فرایند مربوط به ثبت شرکتها و سایر موارد رو به زبون محاوره و عامیانه واستون توضیح بدیم این بود که بتونیم با یه سبک جدید ، انتقال مفاهیم حقوقی که از نظر خیلی ها گنگ و نامفهوم هستش ( چون در متن هایی که در اینترنت هست از اصطلاحات نامفهوم و تخصصی استفاده شده ) رو جوری بیان کنیم که برای همه قابل درک باشه و در عین حال به تمامی نکات اشاره کرده باشه و ثبت رو از همه ی زوایا مورد بررسی قرار بده.

مطمئنم که بعد از خوندن این مطالب ، به هیچ تحقیق دیگه ای در مورد ثبت شرکت نیاز ندارید و میتونید با خیال راحت در مورد ثبت شرکتتون تصمیم بگیرید.

لطفا این مطلب رو تا انتها بخونید و اگه بازم سوالی درمورد ثبت شرکت داشتید به صورت تلفنی یا از طریق چت و گفتگوی آنلاین با مشاورین ” موسسه حقوقی علی بابا ” ارتباط بگیرید که کامل راهنماییتون کنن.

تعریف شرکت به زبان ساده :

دوستان عزیزم و مدیران برتر ، شرکت همونطوری که از اسمش مشخصه ، از شراکت و شریک بودن میاد. حالا این یعنی چی ؟ یعنی اینکه به طور کلی شرکت زمانی تشکیل میشه که اشخاصی ( از 2 نفر و به بالا ) جمع بشن و با هم یه مجموعه ای رو تشکیل بدن  که در اون یه سری فعالیت های اقتصادی انجام بدن برای اینکه منفعتی ببرن و بعد از اینکه مجموع هزینه های شرکت از کل اون مبلغ کسر شد ، سودی که باقی مونده رو بین اعضای شرکت ( هر یک به نسبت میزان سهم الشرکه یا سهامی که داره ) تقسیم کنن.

امروزه خیلی ها رو میبینیم که با هم یه کسب و کاری رو راه اندازی کردن و شریک هستن و یا مثلا با هم یه مغازه ای دارن و یا به طور کلی اصطلاحا یک بنگاه اقتصادی رو تشکیل دادن ولی فعالیتشون رو در قالب شرکت به ثبت نرسوندن. باید بگیم که این افراد دقیقا دارن عملکرد یک شرکت رو پیاده سازی میکنن و از قوانینش پیروی میکنن منتها با این تفاوت که فعالیتشون رسمی نیست…

نحوه ثبت شرکت :

خب ما توی این مطلب میخوایم در مورد اینکه چجوری میشه یک شرکت رو به ثبت رسوند صحبت کنیم. منتها قبل از اینکه بخوایم وارد این مبحث بشیم و در مورد نحوه ثبت و چگونگی به ثبت رسیدن یک شرکت و مدارک مورد نیاز و یا اطلاع از هزینه های قانونی و مراحل مربوط به ثبت شرکت توضیحی بدیم ، لازمه که این نکته رو بهتون یادآوی کنیم که خیلی ها به خاطر اینکه کالا و یا خدماتی رو ارائه میدن میان یه ثبت شرکت انجام میدن و اسم اون کالا و یا خدمات رو روی شرکتشون میذارن و فکر میکنن که دیگه مالکیت اون نام رو دارن و شخص دیگه ای نمیتونه با اون نام فعالیتی مشابه با کار اونها رو انجام بده ، ولی باید بگیم که کاملا اشتباه فکر میکنن.

صرف اینکه شما اسم یه شرکت رو به ثبت برسونید ، باعث نمیشه که شخص دیگه ای نتونه از نام کالا و یا خدماتی که شما ارائه میدید استفاده کنه . چرا؟ چون اسم شرکت فقط و فقط اسم یه تشکل گروهیه که به ثبت میرسه و اگه میخواید از نامی که برای محصولات خودتون استفاده کردید و یا خدماتی که انجام میدید محافظت کنید ، حتما باید برای ثبت برند اون اقدام کنید که در همین سایت در صفحه ی مربوط به ثبت برند همه ی توضیحات مرتبط با ثبت برند توضیح داده شده که میتونید مطالعه کنید.

انواع شرکت

به طور کلی شرکتها به 2 دسته تقسیم میشن :

1.شرکتهای تجاری

2.شرکتهای مدنی

حالا بریم ببینیم هر کدوم از اینا چی هستن.

1) شرکت های تجاری :

به نوعی از شرکت اطلاق میشه که تحت سیطره ی قوانین تجارتی تشکیل میشه و هدف از تشکیل این نوع از شرکت ، کسب سود و منفعت و تقسیم اون بین اعضا هستش و همه ی فعالیتهای شرکت پیرامون امور تجاری و بازرگانی شکل میگیره.

که خود این نوع شرکت به 7 تا زیر شاخه تقسیم میشه که ما اصطلاحا اونها رو تحت عنوان انواع شرکت میشناسیم :

1)1-شرکت های سهامی ( مثل شرکتهای سهامی خاص و شرکتهای سهامی عام )

1)2-شرکت های با مسئولیت محدود

1)3-شرکت های تضامنی

1)4-شرکت های مختلط غیر سهامی

1)5-شرکت های مختلط سهامی

1)6-شرکت های نسبی

1)7-شرکت های تعاونی ( که شامل شرکتهای تعاونی تولید و شرکت های تعاونی مصرف هستن. )

2) شرکت های مدنی :

طبق ماده 571 قانون مدنی ، شرکت های مدنی به این شکل تعریف میشن :

” شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شی ء واحد به نحو مشاع ” . 

حالا این یعنی چی؟ این جمله رو پارت به پارت به تفکیک معنی میکنیم :

منظور از ” اجتماع حقوق مالکین ” اینه که چند نفر در یک مال یا منفعت اون مال شریک باشن.

منظور از ” در یک شی واحد به نحو مشاع ”  هم  یعنی اینکه در تمام مال همگی به طور مشاع شریک باشن.

شرکت مدنی  با شرکت تجاری کاملا فرق میکنه.  درسته که اسمش شرکته  ولی با این وجود ویژگی های متفاوتی از شرکت تجاری داره . برای همینم میخوایم  توی این بخش شرکت مدنی و اوصاف اون رو بررسی کنیم.

اوصاف شرکت مدنی:

اوصاف این نوع از شرکت ها و نحوه ی شکل گیری اونها کاملا  با شرکتهای تجاری متفاوته. در شرکت های مدنی در واقع  منظور مشارکت و سهیم بودن در مال مشترک هست . شرکت مدنی تابع قوانین مدنی هستش و تعریف و اوصاف اون در قانون مدنی بیان شده. یعنی در قانون مدنی از ماده 571 تا ماده 606 به شرکت مدنی پرداخته شده . و بر خلاف شرکتهای تجاری که در اداره ی ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری به ثبت میرسن و تابع قانون تجارت هستن ، شرکت های مدنی نیازی به ثبت در مرجع ثبت شرکت ها ندارن پس در نتیجه شخصیت حقوقی هم ندارن. اجازه بدید با مثال واستون این مطلب رو شفاف کنیم :

مثلا خرید یک ملک و یا یک ماشین توسط دو نفر

یا اینکه مالی که از متوفی به ارث رسیده و وراث در اون مال شریک هستن ،

به این نوع شراکت میگن شرکت مدنی.

حالا این شرکت های مدنی خودشون به 2 نوع تقسیم میشن:

1)شرکت قهری

2)شرکت اختیاری

بریم ببینیم منظور از این اسامی چی هست؟

شرکت قهری : منظور از شرکت قهری اینه که چند نفر مالک یک مال باشند که اون مال رو به واسطه ازدواج و یا ارث به دست آورده باشن.

شرکت اختیاری : به این معناست که بین چند نفر یک قراردادی منعقد میشه  و با هم شریک میشن.

در واقع شرکت مدنی به خاطر اینکه شخصیت حقوقی نداره ، پس در نتیجه نام هم نداره و دارای اقامتگاه مشخصی هم نیست.

همچنین شرکت مدنی دارای حداقل سرمایه نیست و این شرکت با حداقل دو نفر تشکیل می شه.

اداره کردن و اصول حاکم بر شرکت مدنی:

طبق ماده 576 قانون مدنی نحوه ی اداره کردن اموال شرکت مدنی تابع شرایط تعیین شده بین شرکا هست . اگرچه تمامی شرکت های مدنی در بعضی از اصول حاکم بر شرکت مدنی باهم مشترک هستن ، این اصول عبارتند از:

  1. شریکی که مسئول اداره کردن مال یا اموال مشترک بین مالکین باشه می تونه هر عملی که لازمه برای اداره مال انجام بده و به هیچ وجه مسئول نیست مگر اینکه تعدی یا تفریط کنه.
  2. اگر هر کدوم از شرکا بدون اجازه از دیگر شرکا از حدود اجازه ای که بهش دادن خارج بشه ، تابع مقررات معامله فضولی میشه.

  • شرکت در این صورت از بین میره : در صورت تقسیم مال – در صورت تلف شدن تمام مال.
  • شرکا در مال می تونن اگه به کسی اجازه اداره اموالشون رو دادن هر وقت که بخوان اداره ی امور رو خودشون به دست بگیرن مگه اینکه در زمان عقد اجازه حق رجوع از اجازه خودشون رو از خودشون سلب کرده باشن.

انواع ثبت شرکت

خب حالا بریم سر بحث اصلیمون و یه سری توضیحات در مورد انواع شرکت هایی که بیشترین متقاضی برای ثبت رو دارن ، بدیم که بتونید بهترین تصمیم رو برای انتخاب نوع شرکت و سرمایه گذاریتون بگیرید.

مراحل ثبت شرکت :

*1* تعیین نوع شرکت :

از بین شرکت هایی که در ماده ۲۰ قانون تجارت درج شدن ، شما میبایست اون نوع شرکتی رو انتخاب کنید که بیشترین میزان هماهنگی با اهدافتون ، امکانات و شرایطتون و همچنین برنامه هایی که قصد پیاده سازیشون رو دارید داشته باشه.

اما میبایست این نکته رو بهتون یاد آوری کنیم که معمولا شرکتهایی که در ایران به ثبت میرسن به ترتیب محبوبیت و تعدد شامل شرکت های با مسئولیت محدود ، شرکت های سهامی خاص ، شرکت های تعاونی (تولید و مصرف) ، شرکت های تضامنی (که عموما بین صرافی ها رایجه ) و همچنین تا حدود کمی شرکت های سهامی عام هستن. که ما در این مطلب سعی کردیم که تا جایی که میتونیم از هر کدوم از این انواع شرکت ، یه سری توضیحات رو بهتون ارائه بدیم که بدونید هر کدوم از این انواع شرکت چه خصوصیاتی داره ، چه مدارکی مورد نیازش هست و چقدر زمان میبره تا بتونیم اون شرکت رو به ثبت برسونیم. پس با ما همراه باشید :

*2* انتخاب شرکاء و سهامداران :

مهمترین مرحله و نکته ای که در ثبت شرکت باید به اون توجه بشه ، انتخاب شرکا و سهامداران هست . شاید از بین مراحل دیگه ای که در این مطلب در موردش صحبت میکنیم ، ساده‌ترین مرحله در فرایند تاسیس شرکت همین مرحله ی مربوط به انتخاب شرکاء و سهامداران به نظر بیاد اما باید بگیم که این مرحله از تمامی مراحل حائز اهمت تر هست. چرا ؟ به این دلیل که اگه از همون ابتدای کار و در زمان شکل گیری و تاسیس شرکت در انتخاب شرکا و سهامداران که قراره سرمایه ، فکر و اندیشه ، تخصص لازم ، کار ، زمان و انرژی خودشون رو در قالب یک شرکت بیارن و با هم در سود و زیانش شریک بشن ، دقت لازم رو به عمل نیاریم ، ممکنه شرکت رو در زمان فعالیتش دچار مشکل کنه و با چالش های مختلفی روبرو کنه که در بعضی مواقع حتی کار تا جایی پیش میره که شرکا تصمیم به انحلال شرکت میگیرن.

 

*3* تعیین سرمایه شرکت و آورده سهامداران :

زمانی که میخواید یک شرکت رو به ثبت برسونید حتما باید مشخص کنید که سرمایه شرکت شما چقدر هست همچنین باید نوع سرمایه شرکت اعم از نقدی و غیر نقدی رو هم تعیین کنید.

نکته ۱: حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت  ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۱ ریال است.

نکته ۲: چنانچه هر کدوم از شرکاء و سهامداران آورده شون بصورت غیر نقدی باشه ، حتما باید نظر کارشناس رسمی دادگستری در رابطه با ارزش ملک ، خودرو ، ماشین آلات و غیره ای که میخواین به عنوان سرمایه غیرنقدی به شرکت آورده بشه ، بصورت رسمی و مکتوب گرفته بشه و همراه با مدارک دیگه ای که در ادامه ی همین مقاله به تمام اونها اشاره خواهیم کرد ، به اداره ثبت شرکتها ارسال بشه.

*4* تعیین موضوع فعالیت شرکت :

زمانی که میخوایم یک شرکت رو به ثبت برسونیم ، یکی از مهمترین مراحلی که در اداره ثبت شرکتها با اون مواجه هستیم مرحله ی مر بوط به تعیین موضوع فعالیت شرکت هست ، چرا ؟ به این دلیل که اگه توی این مورد دقت لازم رو به عمل نیارید ممکنه که شرکت شما اصلا ثبت نشه یا اگه هم ثبت بشه در آینده با مشکلاتی مواجه بشید و اون شرکت عملا به دردتون نخوره و مجبور بشید با آگهی تغییرات موضوع فعالیتتون رو عوض کنید که همین کار هم باعث میشه که در همون ابتدای فعالیتتون متحمل هزینه های اضافی بشید.

از بین موضوعات مختلفی که برای موضوع فعالیت شرکت تعیین شده، ۴ دسته مختلف وجود داره :

1) موضوعاتی که قابلیت ثبت توسط عموم مردم رو ندارن و فعالیت در این موضوعات در انحصار دستگاه ها و نهادهای حاکمیتی و عمومی و دولت قرار داره.

2) موضوعاتی که قبل از ثبت نیاز به اخذ مجوز از وزارت خونه ، سازمان و یا نهاد مرتبط و ذیربط دارن و اصل این مجوز باید به اداره ثبت شرکتها ارسال بشه.

3) موضوعاتی که برای ثبت نیاز به مجوز ندارن اما بعد از اینکه شرکت به ثبت رسید ، برای فعالیتشون نیاز به اخذ مجوز از وزارتخونه ، سازمان و یا نهاد مرتبط و ذیربط دارن.

4) موضوعاتی که نه در زمان ثبت شرکت و نه بعد از اون نیازی به مجوز خاصی ندارن.

از اونجایی که انتخاب موضوع فعالیت شرکت از مسائل تخصصی هستش ، توصیه میکنیم که قبل از هر اقدامی از کارشناسان متخصص ثبتی ” موسسه حقوقی علی بابا ” در این زمینه مشاوره بگیرید.

*5* تعیین نام شرکت :

 توی این بخش از مطلبمون میخوایم در مورد انتخاب اسم شرکت و اینکه به طور کلی انتخاب نام در شرکتهای سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود چجوری هست صحبت کنیم.

برای اینکه بتونیم اسم یک شرکت رو انتخاب کنیم باید چه مواردی رو رعایت کنیم؟ چه اسامی ای رو نمیتونیم در نام شرکت به کار ببریم؟ و سوالاتی از این قبیل که ممکنه برای هر کدوم از شما دوستان عزیزم پیش بیاد . و همچنین میخوایم یک لیست نام در اختیارتون قرار بدیم که تونسته باشیم یه کمک هر چند جزئی به شما مدیران محترم در انتخاب نام کرده باشیم.منتها به خاطر اینکه رشته ی کلام از دستمون در نره و فعلا ترتیب مراحل مربوط به ثبت رو توضیح بدیم ، تا اینجای مطلب رو نگه دارید و بعد تمام نکات و سوالات مربوط به تعیین و انتخاب نام رو در قالب مقاله ای که در همین سایت و در لینک زیر هست رو به صورت کامل و نکته به نکته توضیح میدیم واستون و در موردش صحبت میکنیم.

ضمنا شما میتونید تا 5 نام رو به ترتیب اولویت ارجاع بدید.فقط توجه داشته باشید که همه ی سیلاب ها باید ریشه ی فارسی در یکی از لغت نامه های دهخدا ، عمید یا معین داشته باشن.

*۶*- تعیین سمت اعضا هیئت مدیره و وضعیت حق امضاء شرکت :

زمانی که قراره یک شرکت به ثبت برسه ، در اون شرکت باید سمت هایی مثل مدیرعامل ، رئیس هیئت مدیره ، نایب رئیس هیئت مدیره و عضو هیئت مدیره وجود داشته باشه و همچنین بسته به نوع شرکت مد نظر ممکنه که نیاز به بازرس اعم از بازرس اصلی و علی البدل هم وجود داشته باشه که باید ضمن تعیین سمت هر کدوم از اعضاء شرکت ، وضعیت حق امضاء در شرکت رو هم مشخص کنید.

*۷*- تهیه و امضا مدارک برای تاسیس شرکت :

بعد از اینکه همه ی اطلاعات مربوط به شرکت و اعضا در سامانه ی ثبت شرکت ها بارگذاری شد ، اسامی مد نظر متقاضی توسط کارشناسان اداره ی ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری مورد بررسی قرار میگیره. این پروسه حدودا 2 الی 3 روز کاری  زمان میبره. و بعد از بررسی در صورتیکه یکی از اسامی ارجاع شده به تائید کارشناس برسه و شرکت تعیین نام بشه ، میتونیم از سایت اوراق ثبتی شرکت رو پرینت بگیریم و کلیه این اوراق باید به امضاء شرکاء ، سهامداران و بازرسین شرکت (در صورت وجود) برسه و ما در ذیل به مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های پر متقاضی اشاره می نماییم:

نکته مهم: 

باید این نکته رو یادآور بشیم که از اوایل سال ۱۳۹۸ و با مکانیزه شدن سیستم اداره ثبت اسناد و املاک و اتصال اون به اداره ثبت احوال و همچنین پلیس آگاهی ، دیگه نیازی  نیست که کپی برابر اصل مدارک هویتی ( شناسنامه و کارت ملی شرکاء شرکت ، سهامداران و بازرسین شرکت ) رو برای انواع شرکت اعم از شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، تعاونی، تضامنی و غیره ارسال کنیم و همچنین نیازی به ارسال گواهی عدم سوء پیشینه کیفری به اداره ثبت شرکتها وجود نداره.

 دلیل این موضوع هم این هست که الان با توجه به امکانات و دسترسی هایی که برای کارشناسان اداره ثبت فراهم کردن ، سیستم و سامانه اداره ثبت شرکت ها به صورت آنلاین به کلیه ی اطلاعات و مدارک متقاضیان دسترسی داره و اونها رو راستی آزمایی میکنه.برای همینم هست که دیگه نیازی نیست فیزیک مدارک مورد نیاز رو برای اداره ارسال کنیم.

معروفترین نوع شرکت هایی که اسمشون بیشتر به گوشمون آشناست این موارد هستن :

دوستان عزیز توی این مقاله میخوایم به بررسی کلی یکی از انواع ثبت شرکت که خیلی هم به خاطر راحتی و بی دردسر بودنش و همچنین به دلیل شرایط ساده تر برای ثبت و نگهداری معمولا بین عموم محبوبیت داره و خیلی از افراد ثبت شرکت با مسئولیت محدود رو به خاطر کمتر بودن بار حقوقیش انتخاب میکنن بپردازیم و همه نکاتشو در نظر بگیریم و ببینیم اصلا این نوع ثبت شرکت چی هست و به چه دردی میخوره.

مطمئنم که بعد از خوندن این مقاله ، به هیچ تحقیق دیگه ای در مورد ثبت شرکت نیاز ندارید و میتونید با خیال راحت در مورد ثبت شرکتتون تصمیم بگیرید.

لطفا این مطلب رو تا انتها بخونید و اگه بازم سوالی درمورد ثبت شرکت داشتید به صورت تلفنی یا از طریق چت و گفتگوی آنلاین با مشاورین ” موسسه حقوقی علی بابا ” ارتباط بگیرید که کامل راهنماییتون کنن.

پس با ما همراه باشید:

ثبت شرکت با مسئولیت محدود :

طبق ماده 94 قانون تجارت شرکت های با مسولیت محدود شرکت هایی هستن که بین حداقل 2 نفر اعضا (دقت کنید دوستان که حداقل اعضا میتونه 2 نفر باشه و سقف خاصی نداره و شما میتونید با هر تعداد نفری که میخواید این نوع شرکت رو ثبت کنید) و یا بیشتر برای انجام امور تجاری تشکیل میشه که نیازی هم نیست که میزان آورده و یا سهم این اعضا یکسان باشه.

این دو نفر شامل مدیر عامل و نفر دوم رئیس هیئت مدیره میشن که حتما در این نوع شرکت باید این 2 سمت رو داشته باشیم.

هر کدوم از شرکا فقط تا میزان سرمایه ای که توی این شرکت گذاشتن یعنی میزان آورده ای که در سرمایه اولیه شرکت اذعان کردن ، در قبال قروض و تعهدات شرکت مسئول هستن . و به این نکته هم توجه کنید که در این نوع ثبت شرکت ، سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم نمیشه بلکه در این نوع ثبت شرکت اصطلاحا از عنوان سهم الشرکه استفاده میشه.

توی این نوع شرکت حتما باید عبارت ” با مسئولیت محدود ” در اسم شرکت قید بشه و حتما به این نکته هم توجه کنید که نباید در انتخاب اسم شرکت از اسامی یک نفر یا تعدادی از شرکا استفاده کنیم چرا که در غیر اینصورت شرکت حالت تضامنی میگیره و شخصی که اسمش در نام شرکت اومده مثل شریک ضامن در شرکت تضامنی ، در مقابل اشخاص ثالث و تمام تعهدات و دیون و قروض شرکت مسئول میشه.

این نوع شرکت ها معمولا بین کسانی تشکیل میشه که رابطه ی خویشاوندی و یا دوستانه دارن و یا عضو یک خانواده هستن.

خب تا اینجا متوجه شدیم که شرکت با مسئولیت محدود سهام نداره و به جاش سهم الشرکه داره.حالا بریم ببینیم این میزان سهم الشرکه کجا نوشته میشه و چجوری میشه فهمید هر کسی چقدر سهم الشرکه داره؟

ببینید دوستان ، از اونجایی که در این نوع شرکت ، سهم هر کدوم از شرکا طبق برگه ی سهام تعیین نمیشه ، برای همین قانونگذار ملزم کرده که توی شرکتنامه ، سهم مشارکت نقدی و غیر نقدی هر کدوم از شرکا قید بشه. و در صورتیکه این نکته رو رعایت نکنیم اون شرکتنامه باطل میشه.

قانونگذار در مورد ثبت شرکت با مسئولیت محدود ، در کنار تنظیم شرکتنامه به تنظیم اساسنامه هم اشاره کرده . که در اساسنامه میتونیم ذکر کنیم که برای مثال سرمایه شرکت با ورود شریک جدید قابل افزایش باشه و یا با برداشت سرمایه و یا خروج شریک قابل کاهش هست که در این صورت باید حداقل سرمایه شرکت در اساسنامه قید بشه . حداقل میزان سرمایه نباید کمتر از یک میلیون ریال یا همون صد هزار تومن باشه.

شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل میشه که تمام سرمایه نقدی و سهم الشرکه غیر نقدی هم تقویم و تسلیم شده باشه و مدیر عامل اقرار به دریافت کلیه ی سرمایه نقدی و سهم الشرکه غیر نقدی  کنه و هر شرکتی که بر خلاف این ماده تشکیل بشه ، باطل و از درجه اعتبار ساقط هست. ( ماده 96 قانون تجارت )

اگه  در هر کدوم از مراحل ثبت شرکت با مشکل مواجه شدید می تونید از کارشناسان متعهد “موسسه حقوقی علی بابا” بهره بگیرید.

توجه داشته باشید برای اینکه در تنظیم اوراق شرکت واستون مشکلی پیش نیاد ، کارشناسان ما در موسسه حقوقی علی بابا به دو طریق می تونن شما رو همراهی کنن. اول اینکه بهتون مشاوره تخصصی رایگان در این زمینه بدن و شما رو راهنمایی کنن و یا اینکه فقط با ارائه ی مدارک مورد نیاز ، همه ی امور ثبتی شما رو خودشون به عهده بگیرن و از 0 تا 100 کار ثبت شرکتتون رو انجام بدن. مدارک مورد نیاز رو هم میتونید حضورا به وکیل موسسه حقوقی علی بابا تحویل بدید و یا از طریق نرم افزارهای اجتماعی مثل واتساپ یا تلگرام برای ما ارسال کنید . چون ما نیازی به ارائه اصل مدارک و یا تحویل نسخه ی فیزیکی اون به اداره ثبت شرکتها نداریم و فقط اسکن مدارک برای بارگزاری اطلاعات کفایت میکنه .

ضمنا داشتن یه مشاور و یا وکیلی که تخصصش دقیقا در زمینه ی ثبت شرکت و ثبت برند باشه خیلی می تونه کار شما رو راحت کنه و از عواقب و مشکلاتی که ممکنه در صورت نداشتن اطلاعات و آگاهی کافی در این زمینه توسط افراد غیر متخصص انجام میشه ، جلوگیری کنه .

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت :

برای اینکه بتونیم هر یک از انواع  شرکت‌های تجاری رو به ثبت برسونیم ، لازمه که مدارک مورد نیاز این کار رو آماده کنیم. که در این بخش میخوایم مدارک مربوط به دو نوع از پرطرفدارترین شرکت‌ها یعنی سهامی خاص و با مسئولیت محدود رو با هم مورد بررسی قرار بدیم :

شرکت سهامی خاص :

لیست مدارکی که برای  ثبت شرکت سهامی خاص نیاز داریم ، موارد زیر هستش :

  • دو نسخه اظهارنامه‌ تکمیل‌شده
  • دو نسخه اساسنامه‌ تکمیل‌شده
  • دو نسخه صورت‌جلسه‌ تکمیل‌شده‌ مجمع عمومی موسسین
  • دو نسخه صورت‌جلسه‌ تکمیل‌شده‌ هیئت‌مدیره جهت تعیین دارندگان حق امضا
  • اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل ۳۵ درصد سرمایه‌ شرکت در شرف تاسیس
  • اصل مجوز فعالیت از مراجع قانونی ذیربط ، درصورتی که موضوع فعالیت‌تان نیاز به‌ مجوز داشته باشه.
  • مدارک هویتی کلیه‌ موسسین (شناسنامه و کارت‌ملی) ، مدیران و بازرسین (در صورتی که شخص حقوقی باشد/ مدارک نماینده و نامه نمایندگی )

لیست مدارکی که برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیاز داریم،موارد زیر هستش :

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود هم باید مدارک زیر را ارائه کنید تا فرآیند ثبت انجام بشه.

  • دو نسخه رسید پذیرش تاسیس اینترنتی 
  • دو نسخه ابلاغیه تایید نام 
  • دو نسخه تکمیل‌شده از تقاضانامه ثبت
  • دو نسخه تکمیل‌شده اساسنامه
  • دو نسخه صورت‌جلسه مجمع عمومی موسسین شرکت
  • دو نسخه صورت‌جلسه هیئت مدیره

لیست مدارکی که در ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای ثبت و بارگزاری در سامانه بهشون نیاز داریم :

1-تصویر شناسنامه و کارت ملی برای تمامی اعضاء .

2-شماره تلفن همراه که در سیستم مخابراتی به نام اعضا ثبت شده باشه .

3-داشتن یک آدرس با یک کد پستی جهت محل دفتر مرکزی شرکت .

نکته مهم :

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیازی به مدرک تحصیلی نیست مگه اینکه موضوع فعالیت شرکت جوری باشه که در قانون وضع شده که این موضوعات نیاز به مدرک تحصیلی مرتبط داشته باشن. مثل شرکت های مهندسی و یا موسسات حسابرسی.

4-درصورتی که سهامداران و اعضاء هیأت مدیره شرکت از میان اشخاص حقوقی انتخاب شده باشن ، ختما باید تصویر روزنامه رسمی  مربوط به آگهی تأسیس و یا آخرین تغییرات اون شرکت به همراه یک معرفی نامه در سربرگ شرکت برای معرفی نمایندگان به اداره ثبت شرکتها ارائه بشه.

5-دو نسخه اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود که تمام صفحات اون توسط کلیه سهامداران امضاء شده باشه.

6-دو نسخه تقاضانامه شرکت با مسئولیت محدود و تکمیل اون و امضاء ذیل تقاضانامه توسط کلیه سهامداران.

7-دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین و هیأت مدیره که به امضاء سهامداران رسیده باشه.

8-دونسخه شرکتنامه شرکت با مسئولیت محدود و تکمیل آن و امضاء ذیل شرکتنامه توسط کلیه سهامداران

نکته مهم :

درصورتیکه مقداری از سرمایه ی اعلام شده در شرکت ، آورده ی غیرنقدی باشه ( اموال منقول و غیرمنقول ) حتما باید کارشناس رسمی دادگستری بعد از ارزیابی اون اموال یک تقویم نامه که ممهور به مهر اون کارشناس هست رو ارائه بده و درصورتی که اموال غیرمنقول جزء سرمایه شرکت قرار داده بشن ارائه مستندات مربوطه ضروری هست.

مراحل ثبت شرکت

ریز به ریز مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود در سامانه اداره ثبت شرکتها :
الف) بعد از فراهم کردن مدارک گفته شده برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود ، میبایست به سایت اداره   ثبت شرکتها به نشانی زیر مراجعه کرده و از منویی که در قسمت بالای سایت قرار داره ، روی گزینه تاسیس شخصیت حقوقی کلیک کنید و بعد گزینه ی مسئولیت محدود رو انتخاب کنید.
https://irsherkat.ssaa.ir/Design/FollowUp.aspx
ب) حالا شروع کنید به پرکردن اولین فرم مشخصات اولیه در سامانه ثبت شرکتها که شامل نام متقاضی و شماره تماس و آدرس هست.

پ) توی این مرحله که مربوط میشه به انتخاب نام برای شرکت ، میبایست برای شرکتتون 5 تا اسم (حداقل سه سیلابی)  انتخاب کنید و اونها رو به ترتیب اولویت مد نظرتون در سامانه ثبت کنید تا بره برای بررسی توسط کارشناسهای اداره ثبت شرکتها و یکی از اونها تأیید بشه.
ت) در مرحله ی بعدی موضوع فعالیت شرکت ، مدت و نشانی شرکت و همچنین سرمایه شرکت را وارد سامانه میکنید و بعد از اون باید نام شرکاء و میزان سهم الشرکه هر کدوم از اونها و همچنین سمت اشخاص را مشخص گنید؛ همچنین اگه میخواید برای شرکتتون شعبه هم داشته باشید ، باید در این قسمت اطلاعات مربوط به شعبه رو وارد کنید.

ث) بعد از اینکه کلیه ی اطلاعات وارد شده در سامانه توسط سامانه راستی آزمایی شد ، باید اساسنامه و شرکتنامه رو در سایت بارگذاری کنید.
« ج) اساسنامه ی شرکت و همچنین شرکتنامه در سامانه ی اداره ثبت پیش فر ض هایی رو دارن که باید اونها رو بر اساس شرایط خودتون و شرکتتون اونها رو تغییر داده و تکمیل کنید و بعد از اون در سامانه روی گزینه ی تایید نهایی کلیک کنید تا ورود اطلاعاتتون پذیرش نهایی بشه و بره توی کارتابل کارشناسان اداره ثبت شرکتها برای بررسی.
چ) بعد از اینکه همه ی این مراحل رو انجام دادید باید به مدت 2 الی 3 روز کاری منتظر بمونید تا اداره ثبت از بین اسامی انتخابی شما یکی رو تایید کنه.
ح) پس از اینکه شرکت توسط کارشناس تایید نام شد ، باید دو نسخه از کلیه ی اوراقی که خود سامانه در اختیار شما قرار میده رو پرینت بگیرید و تمامی صفحات به امضای همه ی اعضا برسه.
خ) در مرحله ی بعد شما بایستی کلیه ی مدارک امضا شده را در قالب پاکتی که مختص به اداره ثبت شرکتها هستش و به رنگ قرمز هسترو از باجه های پستی معتبر تهیه کنید و بعد از تکمیل اطلاعات مربوط به قسمت ثبت شرکت با مسئولیت محدود ، پاکت رو به اداره ثبت شرکتهای شهرتون پست کنید.
د) در مرحله ی آخر مربوط به ثبت ، بعد از تأیید تمام مدارک توسط اداره ثبت ، به شما شماره ثبت و شناسه ملی مختص به شرکت خودتون رو میدن و باید آگهی رسمی تاسیس رو در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار به چاپ برسونید..
.

نحوه ثبت شرکت با مسئولیت محدود :

نحوه ثبت شرکت با مسئولیت محدود و مراحل مربوط به ثبت اون تا حدود 90% به صورت آنلاین و در سامانه انجام میشه و اون 10% باقیمونده هم برای مراجعه به اداره ثبت شرکتهاست که در این مرحله یکی از مدیران شرکت میبایست برای امضا اوراق و دریافت اونها به اداره ثبت شرکتها مراجعه کنه.
که البته اگه فرایند ثبت شرکتتون رو به “موسسه حقوقی علی بابا ” بسپارید ، شما نیازی نیست که هیچ کاری رو خودتون انجام بدید و فقط کافیه که با  مشاوران خبره ما تماس بگیرید و تصویر کارت ملی خودتون رو برای ما ارسال کنید و ما بقیه ی کارها رو از 0 تا 100 برای شما انجام میدیم.

پرسش و پاسخ های متداول

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدراست؟

حداقل سرمایه اولیه برای ثبت این نوع از شرکت ها یک میلیون ریال یعنی صد هزار تومن در نظر گرفته شده.

راستی اینم بگم که سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود مثل سهامی خاص نیست که نیاز به بلوکه کردن در حساب شرکت

ثبت شرکت با مسئولیت محدود حداقل به چند نفر نیاز داره؟

برای اینکه بتوانیم یک ثبت شرکت با مسئولیت محدود را به ثبت برسونیم باید حداقل 2 نفر شریک داشته باشیم.

آیا یک نفر به تنهایی میتونه یک شرکت ثبت کنه؟

خیر. شرکت همونطور که از اسمش مشخصه از شراکت میاد . یعنی برای ثبت یه شرکت شما باید حداقل 2 نفر اعضا داشته باشین. ولی در شرکت با مسئولیت محدود میشه که شرکت به صورت اصطلاحا تک مدیرعاملی به ثبت برسه. یعنی در این حالت  یکی از اعضا هم سمت مدیر عامل و هم سمت رئیس هیئت مدیره رو بگیره و نفر دوم صرفا سهامدار باشه.یعنی ما برای این نوع از شرکت هم حتما به 2 نفر شریک نیاز داریم ولی کلیه تصمیم گیری ها به عهده ی همون یک نفر عضو هستش و شخص دوم صرفا به نسبت میزان سهامش توی سود و زیان شرکت سهیم هست .

حداقل سرمایه برای ثبت چقدر باید باشد؟

حداقل سرمایه ای که در این نوع شرکت اعلام میشه و در اساسنامه شرکت قید میشه باید حداقل یکصد هزار تومان باشه.

هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدر است؟

طبق قانون جدیدی که از اواسط سال 1400 تصویب شد ، تحویل مدارک شرکتهای با مسئولیت محدود در تهران به جای اینکه در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری انجام بشه ، در پنجره واحد اتاق بازرگانی (واقع در خیابان وزرا ، جنب اتاق بازرگانی )  هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود با توجه به قانونهای جدیدی که برای این نوع ثبت شرکت وضع شده که به این صورت شده که در گام اول ثبت و قبل از اینکه اوراق ثبتی ممهور و امضا شده به دست متقاضی برسه ، در ابتدا باید برای شرکت تشکیل پرونده مالیاتی انجام شود و پیش ثبت نام کد اقتصادی و نیز کد کارگاهی بیمه انجام بشه و همچنین با توجه میزان موضوع فعالیت شرکت (برای درج در روزنامه رسمی کشور ) و تعداد اعضای شرکت و هزینه های قانونی جانبی متغیر هستش.

برای اطلاع از کلیه ی هزینه های قانونی مربوط به ثبت شرکت با مسدولیت محدود لطفا با کارشناسان خبره ی موسسه حقوقی علی بابا تماس بگیرید و به صورت رایگان مشاوره بشید.

چه کسانی بیشتر شرکت با مسئولیت محدود ثبت میکنن؟

معمولا کسانی که قصد ثبت شرکت در زمینه ی بازرگانی رو دارن شرکت مسئولیت محدود رو انتخاب می کنن.

پرسش و پاسخ های متداول

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدراست؟

حداقل سرمایه اولیه برای ثبت این نوع از شرکت ها یک میلیون ریال یعنی صد هزار تومن در نظر گرفته شده.

راستی اینم بگم که سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود مثل سهامی خاص نیست که نیاز به بلوکه کردن در حساب شرکت

ثبت شرکت با مسئولیت محدود حداقل به چند نفر نیاز داره؟

برای اینکه بتوانیم یک ثبت شرکت با مسئولیت محدود را به ثبت برسونیم باید حداقل 2 نفر شریک داشته باشیم.

آیا یک نفر به تنهایی میتونه یک شرکت ثبت کنه؟

خیر. شرکت همونطور که از اسمش مشخصه از شراکت میاد . یعنی برای ثبت یه شرکت شما باید حداقل 2 نفر اعضا داشته باشین. ولی در شرکت با مسئولیت محدود میشه که شرکت به صورت اصطلاحا تک مدیرعاملی به ثبت برسه. یعنی در این حالت  یکی از اعضا هم سمت مدیر عامل و هم سمت رئیس هیئت مدیره رو بگیره و نفر دوم صرفا سهامدار باشه.یعنی ما برای این نوع از شرکت هم حتما به 2 نفر شریک نیاز داریم ولی کلیه تصمیم گیری ها به عهده ی همون یک نفر عضو هستش و شخص دوم صرفا به نسبت میزان سهامش توی سود و زیان شرکت سهیم هست .

حداقل سرمایه برای ثبت چقدر باید باشد؟

حداقل سرمایه ای که در این نوع شرکت اعلام میشه و در اساسنامه شرکت قید میشه باید حداقل یکصد هزار تومان باشه.

هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدر است؟

طبق قانون جدیدی که از اواسط سال 1400 تصویب شد ، تحویل مدارک شرکتهای با مسئولیت محدود در تهران به جای اینکه در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری انجام بشه ، در پنجره واحد اتاق بازرگانی (واقع در خیابان وزرا ، جنب اتاق بازرگانی )  هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود با توجه به قانونهای جدیدی که برای این نوع ثبت شرکت وضع شده که به این صورت شده که در گام اول ثبت و قبل از اینکه اوراق ثبتی ممهور و امضا شده به دست متقاضی برسه ، در ابتدا باید برای شرکت تشکیل پرونده مالیاتی انجام شود و پیش ثبت نام کد اقتصادی و نیز کد کارگاهی بیمه انجام بشه و همچنین با توجه میزان موضوع فعالیت شرکت (برای درج در روزنامه رسمی کشور ) و تعداد اعضای شرکت و هزینه های قانونی جانبی متغیر هستش.

برای اطلاع از کلیه ی هزینه های قانونی مربوط به ثبت شرکت با مسدولیت محدود لطفا با کارشناسان خبره ی موسسه حقوقی علی بابا تماس بگیرید و به صورت رایگان مشاوره بشید.

چه کسانی بیشتر شرکت با مسئولیت محدود ثبت میکنن؟

معمولا کسانی که قصد ثبت شرکت در زمینه ی بازرگانی رو دارن شرکت مسئولیت محدود رو انتخاب می کنن.

ثبت شرکت چیست؟

راهنمای ثبت شرکت و کلیه نکات مربوط به آن :

دوستان عزیز قبل از اینکه بخوایم مطالب مربوط به شرکت رو واستون توضیح بدیم ، اول از همه وظیفه ی خودمون دونستیم که ازتون تشکر کنیم بابت اینکه سایت ” موسسه حقوقی علی بابا ” رو انتخاب کردید و امیدواریم که راهنمایی ها و توضیحات ما بتونه در استارت کار یا فرایند ثبت شرکتتون یک قدم هر چند کوچیک شما رو به سمت تصمیم گیری بهتر برای پیشبرد اهدافتون هدایت کنه و ما هم در پیشرفت کسب و کارتون سهیم باشیم.

علت اینکه ما سایت رو تغییر دادیم و تصمیم گرفتیم همه ی فرایند مربوط به ثبت شرکتها و سایر موارد رو به زبون محاوره و عامیانه واستون توضیح بدیم این بود که بتونیم با یه سبک جدید ، انتقال مفاهیم حقوقی که از نظر خیلی ها گنگ و نامفهوم هستش ( چون در متن هایی که در اینترنت هست از اصطلاحات نامفهوم و تخصصی استفاده شده ) رو جوری بیان کنیم که برای همه قابل درک باشه و در عین حال به تمامی نکات اشاره کرده باشه و ثبت رو از همه ی زوایا مورد بررسی قرار بده.

مطمئنم که بعد از خوندن این مطالب ، به هیچ تحقیق دیگه ای در مورد ثبت شرکت نیاز ندارید و میتونید با خیال راحت در مورد ثبت شرکتتون تصمیم بگیرید.

لطفا این مطلب رو تا انتها بخونید و اگه بازم سوالی درمورد ثبت شرکت داشتید به صورت تلفنی یا از طریق چت و گفتگوی آنلاین با مشاورین ” موسسه حقوقی علی بابا ” ارتباط بگیرید که کامل راهنماییتون کنن.

تعریف شرکت به زبان ساده :

دوستان عزیزم و مدیران برتر ، شرکت همونطوری که از اسمش مشخصه ، از شراکت و شریک بودن میاد. حالا این یعنی چی ؟ یعنی اینکه به طور کلی شرکت زمانی تشکیل میشه که اشخاصی ( از 2 نفر و به بالا ) جمع بشن و با هم یه مجموعه ای رو تشکیل بدن  که در اون یه سری فعالیت های اقتصادی انجام بدن برای اینکه منفعتی ببرن و بعد از اینکه مجموع هزینه های شرکت از کل اون مبلغ کسر شد ، سودی که باقی مونده رو بین اعضای شرکت ( هر یک به نسبت میزان سهم الشرکه یا سهامی که داره ) تقسیم کنن.

امروزه خیلی ها رو میبینیم که با هم یه کسب و کاری رو راه اندازی کردن و شریک هستن و یا مثلا با هم یه مغازه ای دارن و یا به طور کلی اصطلاحا یک بنگاه اقتصادی رو تشکیل دادن ولی فعالیتشون رو در قالب شرکت به ثبت نرسوندن. باید بگیم که این افراد دقیقا دارن عملکرد یک شرکت رو پیاده سازی میکنن و از قوانینش پیروی میکنن منتها با این تفاوت که فعالیتشون رسمی نیست…

نحوه ثبت شرکت :

خب ما توی این مطلب میخوایم در مورد اینکه چجوری میشه یک شرکت رو به ثبت رسوند صحبت کنیم. منتها قبل از اینکه بخوایم وارد این مبحث بشیم و در مورد نحوه ثبت و چگونگی به ثبت رسیدن یک شرکت و مدارک مورد نیاز و یا اطلاع از هزینه های قانونی و مراحل مربوط به ثبت شرکت توضیحی بدیم ، لازمه که این نکته رو بهتون یادآوی کنیم که خیلی ها به خاطر اینکه کالا و یا خدماتی رو ارائه میدن میان یه ثبت شرکت انجام میدن و اسم اون کالا و یا خدمات رو روی شرکتشون میذارن و فکر میکنن که دیگه مالکیت اون نام رو دارن و شخص دیگه ای نمیتونه با اون نام فعالیتی مشابه با کار اونها رو انجام بده ، ولی باید بگیم که کاملا اشتباه فکر میکنن.

صرف اینکه شما اسم یه شرکت رو به ثبت برسونید ، باعث نمیشه که شخص دیگه ای نتونه از نام کالا و یا خدماتی که شما ارائه میدید استفاده کنه . چرا؟ چون اسم شرکت فقط و فقط اسم یه تشکل گروهیه که به ثبت میرسه و اگه میخواید از نامی که برای محصولات خودتون استفاده کردید و یا خدماتی که انجام میدید محافظت کنید ، حتما باید برای ثبت برند اون اقدام کنید که در همین سایت در صفحه ی مربوط به ثبت برند همه ی توضیحات مرتبط با ثبت برند توضیح داده شده که میتونید مطالعه کنید.

انواع شرکت

به طور کلی شرکتها به 2 دسته تقسیم میشن :

1.شرکتهای تجاری

2.شرکتهای مدنی

حالا بریم ببینیم هر کدوم از اینا چی هستن.

1) شرکت های تجاری :

به نوعی از شرکت اطلاق میشه که تحت سیطره ی قوانین تجارتی تشکیل میشه و هدف از تشکیل این نوع از شرکت ، کسب سود و منفعت و تقسیم اون بین اعضا هستش و همه ی فعالیتهای شرکت پیرامون امور تجاری و بازرگانی شکل میگیره.

که خود این نوع شرکت به 7 تا زیر شاخه تقسیم میشه که ما اصطلاحا اونها رو تحت عنوان انواع شرکت میشناسیم :

1)1-شرکت های سهامی ( مثل شرکتهای سهامی خاص و شرکتهای سهامی عام )

1)2-شرکت های با مسئولیت محدود

1)3-شرکت های تضامنی

1)4-شرکت های مختلط غیر سهامی

1)5-شرکت های مختلط سهامی

1)6-شرکت های نسبی

1)7-شرکت های تعاونی ( که شامل شرکتهای تعاونی تولید و شرکت های تعاونی مصرف هستن. )

2) شرکت های مدنی :

طبق ماده 571 قانون مدنی ، شرکت های مدنی به این شکل تعریف میشن :

” شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شی ء واحد به نحو مشاع ” . 

حالا این یعنی چی؟ این جمله رو پارت به پارت به تفکیک معنی میکنیم :

منظور از ” اجتماع حقوق مالکین ” اینه که چند نفر در یک مال یا منفعت اون مال شریک باشن.

منظور از ” در یک شی واحد به نحو مشاع ”  هم  یعنی اینکه در تمام مال همگی به طور مشاع شریک باشن.

شرکت مدنی  با شرکت تجاری کاملا فرق میکنه.  درسته که اسمش شرکته  ولی با این وجود ویژگی های متفاوتی از شرکت تجاری داره . برای همینم میخوایم  توی این بخش شرکت مدنی و اوصاف اون رو بررسی کنیم.

اوصاف شرکت مدنی:

اوصاف این نوع از شرکت ها و نحوه ی شکل گیری اونها کاملا  با شرکتهای تجاری متفاوته. در شرکت های مدنی در واقع  منظور مشارکت و سهیم بودن در مال مشترک هست . شرکت مدنی تابع قوانین مدنی هستش و تعریف و اوصاف اون در قانون مدنی بیان شده. یعنی در قانون مدنی از ماده 571 تا ماده 606 به شرکت مدنی پرداخته شده . و بر خلاف شرکتهای تجاری که در اداره ی ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری به ثبت میرسن و تابع قانون تجارت هستن ، شرکت های مدنی نیازی به ثبت در مرجع ثبت شرکت ها ندارن پس در نتیجه شخصیت حقوقی هم ندارن. اجازه بدید با مثال واستون این مطلب رو شفاف کنیم :

مثلا خرید یک ملک و یا یک ماشین توسط دو نفر

یا اینکه مالی که از متوفی به ارث رسیده و وراث در اون مال شریک هستن ،

به این نوع شراکت میگن شرکت مدنی.

حالا این شرکت های مدنی خودشون به 2 نوع تقسیم میشن:

1)شرکت قهری

2)شرکت اختیاری

بریم ببینیم منظور از این اسامی چی هست؟

شرکت قهری : منظور از شرکت قهری اینه که چند نفر مالک یک مال باشند که اون مال رو به واسطه ازدواج و یا ارث به دست آورده باشن.

شرکت اختیاری : به این معناست که بین چند نفر یک قراردادی منعقد میشه  و با هم شریک میشن.

در واقع شرکت مدنی به خاطر اینکه شخصیت حقوقی نداره ، پس در نتیجه نام هم نداره و دارای اقامتگاه مشخصی هم نیست.

همچنین شرکت مدنی دارای حداقل سرمایه نیست و این شرکت با حداقل دو نفر تشکیل می شه.

اداره کردن و اصول حاکم بر شرکت مدنی:

طبق ماده 576 قانون مدنی نحوه ی اداره کردن اموال شرکت مدنی تابع شرایط تعیین شده بین شرکا هست . اگرچه تمامی شرکت های مدنی در بعضی از اصول حاکم بر شرکت مدنی باهم مشترک هستن ، این اصول عبارتند از:

  1. شریکی که مسئول اداره کردن مال یا اموال مشترک بین مالکین باشه می تونه هر عملی که لازمه برای اداره مال انجام بده و به هیچ وجه مسئول نیست مگر اینکه تعدی یا تفریط کنه.
  2. اگر هر کدوم از شرکا بدون اجازه از دیگر شرکا از حدود اجازه ای که بهش دادن خارج بشه ، تابع مقررات معامله فضولی میشه.

  • شرکت در این صورت از بین میره : در صورت تقسیم مال – در صورت تلف شدن تمام مال.
  • شرکا در مال می تونن اگه به کسی اجازه اداره اموالشون رو دادن هر وقت که بخوان اداره ی امور رو خودشون به دست بگیرن مگه اینکه در زمان عقد اجازه حق رجوع از اجازه خودشون رو از خودشون سلب کرده باشن.

انواع ثبت شرکت

خب حالا بریم سر بحث اصلیمون و یه سری توضیحات در مورد انواع شرکت هایی که بیشترین متقاضی برای ثبت رو دارن ، بدیم که بتونید بهترین تصمیم رو برای انتخاب نوع شرکت و سرمایه گذاریتون بگیرید.

مراحل ثبت شرکت :

*1* تعیین نوع شرکت :

از بین شرکت هایی که در ماده ۲۰ قانون تجارت درج شدن ، شما میبایست اون نوع شرکتی رو انتخاب کنید که بیشترین میزان هماهنگی با اهدافتون ، امکانات و شرایطتون و همچنین برنامه هایی که قصد پیاده سازیشون رو دارید داشته باشه.

اما میبایست این نکته رو بهتون یاد آوری کنیم که معمولا شرکتهایی که در ایران به ثبت میرسن به ترتیب محبوبیت و تعدد شامل شرکت های با مسئولیت محدود ، شرکت های سهامی خاص ، شرکت های تعاونی (تولید و مصرف) ، شرکت های تضامنی (که عموما بین صرافی ها رایجه ) و همچنین تا حدود کمی شرکت های سهامی عام هستن. که ما در این مطلب سعی کردیم که تا جایی که میتونیم از هر کدوم از این انواع شرکت ، یه سری توضیحات رو بهتون ارائه بدیم که بدونید هر کدوم از این انواع شرکت چه خصوصیاتی داره ، چه مدارکی مورد نیازش هست و چقدر زمان میبره تا بتونیم اون شرکت رو به ثبت برسونیم. پس با ما همراه باشید :

*2* انتخاب شرکاء و سهامداران :

مهمترین مرحله و نکته ای که در ثبت شرکت باید به اون توجه بشه ، انتخاب شرکا و سهامداران هست . شاید از بین مراحل دیگه ای که در این مطلب در موردش صحبت میکنیم ، ساده‌ترین مرحله در فرایند تاسیس شرکت همین مرحله ی مربوط به انتخاب شرکاء و سهامداران به نظر بیاد اما باید بگیم که این مرحله از تمامی مراحل حائز اهمت تر هست. چرا ؟ به این دلیل که اگه از همون ابتدای کار و در زمان شکل گیری و تاسیس شرکت در انتخاب شرکا و سهامداران که قراره سرمایه ، فکر و اندیشه ، تخصص لازم ، کار ، زمان و انرژی خودشون رو در قالب یک شرکت بیارن و با هم در سود و زیانش شریک بشن ، دقت لازم رو به عمل نیاریم ، ممکنه شرکت رو در زمان فعالیتش دچار مشکل کنه و با چالش های مختلفی روبرو کنه که در بعضی مواقع حتی کار تا جایی پیش میره که شرکا تصمیم به انحلال شرکت میگیرن.

 

*3* تعیین سرمایه شرکت و آورده سهامداران :

زمانی که میخواید یک شرکت رو به ثبت برسونید حتما باید مشخص کنید که سرمایه شرکت شما چقدر هست همچنین باید نوع سرمایه شرکت اعم از نقدی و غیر نقدی رو هم تعیین کنید.

نکته ۱: حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت  ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۱ ریال است.

نکته ۲: چنانچه هر کدوم از شرکاء و سهامداران آورده شون بصورت غیر نقدی باشه ، حتما باید نظر کارشناس رسمی دادگستری در رابطه با ارزش ملک ، خودرو ، ماشین آلات و غیره ای که میخواین به عنوان سرمایه غیرنقدی به شرکت آورده بشه ، بصورت رسمی و مکتوب گرفته بشه و همراه با مدارک دیگه ای که در ادامه ی همین مقاله به تمام اونها اشاره خواهیم کرد ، به اداره ثبت شرکتها ارسال بشه.

*4* تعیین موضوع فعالیت شرکت :

زمانی که میخوایم یک شرکت رو به ثبت برسونیم ، یکی از مهمترین مراحلی که در اداره ثبت شرکتها با اون مواجه هستیم مرحله ی مر بوط به تعیین موضوع فعالیت شرکت هست ، چرا ؟ به این دلیل که اگه توی این مورد دقت لازم رو به عمل نیارید ممکنه که شرکت شما اصلا ثبت نشه یا اگه هم ثبت بشه در آینده با مشکلاتی مواجه بشید و اون شرکت عملا به دردتون نخوره و مجبور بشید با آگهی تغییرات موضوع فعالیتتون رو عوض کنید که همین کار هم باعث میشه که در همون ابتدای فعالیتتون متحمل هزینه های اضافی بشید.

از بین موضوعات مختلفی که برای موضوع فعالیت شرکت تعیین شده، ۴ دسته مختلف وجود داره :

1) موضوعاتی که قابلیت ثبت توسط عموم مردم رو ندارن و فعالیت در این موضوعات در انحصار دستگاه ها و نهادهای حاکمیتی و عمومی و دولت قرار داره.

2) موضوعاتی که قبل از ثبت نیاز به اخذ مجوز از وزارت خونه ، سازمان و یا نهاد مرتبط و ذیربط دارن و اصل این مجوز باید به اداره ثبت شرکتها ارسال بشه.

3) موضوعاتی که برای ثبت نیاز به مجوز ندارن اما بعد از اینکه شرکت به ثبت رسید ، برای فعالیتشون نیاز به اخذ مجوز از وزارتخونه ، سازمان و یا نهاد مرتبط و ذیربط دارن.

4) موضوعاتی که نه در زمان ثبت شرکت و نه بعد از اون نیازی به مجوز خاصی ندارن.

از اونجایی که انتخاب موضوع فعالیت شرکت از مسائل تخصصی هستش ، توصیه میکنیم که قبل از هر اقدامی از کارشناسان متخصص ثبتی ” موسسه حقوقی علی بابا ” در این زمینه مشاوره بگیرید.

*5* تعیین نام شرکت :

 توی این بخش از مطلبمون میخوایم در مورد انتخاب اسم شرکت و اینکه به طور کلی انتخاب نام در شرکتهای سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود چجوری هست صحبت کنیم.

برای اینکه بتونیم اسم یک شرکت رو انتخاب کنیم باید چه مواردی رو رعایت کنیم؟ چه اسامی ای رو نمیتونیم در نام شرکت به کار ببریم؟ و سوالاتی از این قبیل که ممکنه برای هر کدوم از شما دوستان عزیزم پیش بیاد . و همچنین میخوایم یک لیست نام در اختیارتون قرار بدیم که تونسته باشیم یه کمک هر چند جزئی به شما مدیران محترم در انتخاب نام کرده باشیم.منتها به خاطر اینکه رشته ی کلام از دستمون در نره و فعلا ترتیب مراحل مربوط به ثبت رو توضیح بدیم ، تا اینجای مطلب رو نگه دارید و بعد تمام نکات و سوالات مربوط به تعیین و انتخاب نام رو در قالب مقاله ای که در همین سایت و در لینک زیر هست رو به صورت کامل و نکته به نکته توضیح میدیم واستون و در موردش صحبت میکنیم.

ضمنا شما میتونید تا 5 نام رو به ترتیب اولویت ارجاع بدید.فقط توجه داشته باشید که همه ی سیلاب ها باید ریشه ی فارسی در یکی از لغت نامه های دهخدا ، عمید یا معین داشته باشن.

*۶*- تعیین سمت اعضا هیئت مدیره و وضعیت حق امضاء شرکت :

زمانی که قراره یک شرکت به ثبت برسه ، در اون شرکت باید سمت هایی مثل مدیرعامل ، رئیس هیئت مدیره ، نایب رئیس هیئت مدیره و عضو هیئت مدیره وجود داشته باشه و همچنین بسته به نوع شرکت مد نظر ممکنه که نیاز به بازرس اعم از بازرس اصلی و علی البدل هم وجود داشته باشه که باید ضمن تعیین سمت هر کدوم از اعضاء شرکت ، وضعیت حق امضاء در شرکت رو هم مشخص کنید.

*۷*- تهیه و امضا مدارک برای تاسیس شرکت :

بعد از اینکه همه ی اطلاعات مربوط به شرکت و اعضا در سامانه ی ثبت شرکت ها بارگذاری شد ، اسامی مد نظر متقاضی توسط کارشناسان اداره ی ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری مورد بررسی قرار میگیره. این پروسه حدودا 2 الی 3 روز کاری  زمان میبره. و بعد از بررسی در صورتیکه یکی از اسامی ارجاع شده به تائید کارشناس برسه و شرکت تعیین نام بشه ، میتونیم از سایت اوراق ثبتی شرکت رو پرینت بگیریم و کلیه این اوراق باید به امضاء شرکاء ، سهامداران و بازرسین شرکت (در صورت وجود) برسه و ما در ذیل به مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های پر متقاضی اشاره می نماییم:

نکته مهم: 

باید این نکته رو یادآور بشیم که از اوایل سال ۱۳۹۸ و با مکانیزه شدن سیستم اداره ثبت اسناد و املاک و اتصال اون به اداره ثبت احوال و همچنین پلیس آگاهی ، دیگه نیازی  نیست که کپی برابر اصل مدارک هویتی ( شناسنامه و کارت ملی شرکاء شرکت ، سهامداران و بازرسین شرکت ) رو برای انواع شرکت اعم از شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، تعاونی، تضامنی و غیره ارسال کنیم و همچنین نیازی به ارسال گواهی عدم سوء پیشینه کیفری به اداره ثبت شرکتها وجود نداره.

 دلیل این موضوع هم این هست که الان با توجه به امکانات و دسترسی هایی که برای کارشناسان اداره ثبت فراهم کردن ، سیستم و سامانه اداره ثبت شرکت ها به صورت آنلاین به کلیه ی اطلاعات و مدارک متقاضیان دسترسی داره و اونها رو راستی آزمایی میکنه.برای همینم هست که دیگه نیازی نیست فیزیک مدارک مورد نیاز رو برای اداره ارسال کنیم.

معروفترین نوع شرکت هایی که اسمشون بیشتر به گوشمون آشناست این موارد هستن :

دوستان عزیز توی این مقاله میخوایم به بررسی کلی یکی از انواع ثبت شرکت که خیلی هم به خاطر راحتی و بی دردسر بودنش و همچنین به دلیل شرایط ساده تر برای ثبت و نگهداری معمولا بین عموم محبوبیت داره و خیلی از افراد ثبت شرکت با مسئولیت محدود رو به خاطر کمتر بودن بار حقوقیش انتخاب میکنن بپردازیم و همه نکاتشو در نظر بگیریم و ببینیم اصلا این نوع ثبت شرکت چی هست و به چه دردی میخوره.

مطمئنم که بعد از خوندن این مقاله ، به هیچ تحقیق دیگه ای در مورد ثبت شرکت نیاز ندارید و میتونید با خیال راحت در مورد ثبت شرکتتون تصمیم بگیرید.

لطفا این مطلب رو تا انتها بخونید و اگه بازم سوالی درمورد ثبت شرکت داشتید به صورت تلفنی یا از طریق چت و گفتگوی آنلاین با مشاورین ” موسسه حقوقی علی بابا ” ارتباط بگیرید که کامل راهنماییتون کنن.

پس با ما همراه باشید:

ثبت شرکت با مسئولیت محدود :

طبق ماده 94 قانون تجارت شرکت های با مسولیت محدود شرکت هایی هستن که بین حداقل 2 نفر اعضا (دقت کنید دوستان که حداقل اعضا میتونه 2 نفر باشه و سقف خاصی نداره و شما میتونید با هر تعداد نفری که میخواید این نوع شرکت رو ثبت کنید) و یا بیشتر برای انجام امور تجاری تشکیل میشه که نیازی هم نیست که میزان آورده و یا سهم این اعضا یکسان باشه.

این دو نفر شامل مدیر عامل و نفر دوم رئیس هیئت مدیره میشن که حتما در این نوع شرکت باید این 2 سمت رو داشته باشیم.

هر کدوم از شرکا فقط تا میزان سرمایه ای که توی این شرکت گذاشتن یعنی میزان آورده ای که در سرمایه اولیه شرکت اذعان کردن ، در قبال قروض و تعهدات شرکت مسئول هستن . و به این نکته هم توجه کنید که در این نوع ثبت شرکت ، سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم نمیشه بلکه در این نوع ثبت شرکت اصطلاحا از عنوان سهم الشرکه استفاده میشه.

توی این نوع شرکت حتما باید عبارت ” با مسئولیت محدود ” در اسم شرکت قید بشه و حتما به این نکته هم توجه کنید که نباید در انتخاب اسم شرکت از اسامی یک نفر یا تعدادی از شرکا استفاده کنیم چرا که در غیر اینصورت شرکت حالت تضامنی میگیره و شخصی که اسمش در نام شرکت اومده مثل شریک ضامن در شرکت تضامنی ، در مقابل اشخاص ثالث و تمام تعهدات و دیون و قروض شرکت مسئول میشه.

این نوع شرکت ها معمولا بین کسانی تشکیل میشه که رابطه ی خویشاوندی و یا دوستانه دارن و یا عضو یک خانواده هستن.

خب تا اینجا متوجه شدیم که شرکت با مسئولیت محدود سهام نداره و به جاش سهم الشرکه داره.حالا بریم ببینیم این میزان سهم الشرکه کجا نوشته میشه و چجوری میشه فهمید هر کسی چقدر سهم الشرکه داره؟

ببینید دوستان ، از اونجایی که در این نوع شرکت ، سهم هر کدوم از شرکا طبق برگه ی سهام تعیین نمیشه ، برای همین قانونگذار ملزم کرده که توی شرکتنامه ، سهم مشارکت نقدی و غیر نقدی هر کدوم از شرکا قید بشه. و در صورتیکه این نکته رو رعایت نکنیم اون شرکتنامه باطل میشه.

قانونگذار در مورد ثبت شرکت با مسئولیت محدود ، در کنار تنظیم شرکتنامه به تنظیم اساسنامه هم اشاره کرده . که در اساسنامه میتونیم ذکر کنیم که برای مثال سرمایه شرکت با ورود شریک جدید قابل افزایش باشه و یا با برداشت سرمایه و یا خروج شریک قابل کاهش هست که در این صورت باید حداقل سرمایه شرکت در اساسنامه قید بشه . حداقل میزان سرمایه نباید کمتر از یک میلیون ریال یا همون صد هزار تومن باشه.

شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل میشه که تمام سرمایه نقدی و سهم الشرکه غیر نقدی هم تقویم و تسلیم شده باشه و مدیر عامل اقرار به دریافت کلیه ی سرمایه نقدی و سهم الشرکه غیر نقدی  کنه و هر شرکتی که بر خلاف این ماده تشکیل بشه ، باطل و از درجه اعتبار ساقط هست. ( ماده 96 قانون تجارت )

اگه  در هر کدوم از مراحل ثبت شرکت با مشکل مواجه شدید می تونید از کارشناسان متعهد “موسسه حقوقی علی بابا” بهره بگیرید.

توجه داشته باشید برای اینکه در تنظیم اوراق شرکت واستون مشکلی پیش نیاد ، کارشناسان ما در موسسه حقوقی علی بابا به دو طریق می تونن شما رو همراهی کنن. اول اینکه بهتون مشاوره تخصصی رایگان در این زمینه بدن و شما رو راهنمایی کنن و یا اینکه فقط با ارائه ی مدارک مورد نیاز ، همه ی امور ثبتی شما رو خودشون به عهده بگیرن و از 0 تا 100 کار ثبت شرکتتون رو انجام بدن. مدارک مورد نیاز رو هم میتونید حضورا به وکیل موسسه حقوقی علی بابا تحویل بدید و یا از طریق نرم افزارهای اجتماعی مثل واتساپ یا تلگرام برای ما ارسال کنید . چون ما نیازی به ارائه اصل مدارک و یا تحویل نسخه ی فیزیکی اون به اداره ثبت شرکتها نداریم و فقط اسکن مدارک برای بارگزاری اطلاعات کفایت میکنه .

ضمنا داشتن یه مشاور و یا وکیلی که تخصصش دقیقا در زمینه ی ثبت شرکت و ثبت برند باشه خیلی می تونه کار شما رو راحت کنه و از عواقب و مشکلاتی که ممکنه در صورت نداشتن اطلاعات و آگاهی کافی در این زمینه توسط افراد غیر متخصص انجام میشه ، جلوگیری کنه .

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت :

برای اینکه بتونیم هر یک از انواع  شرکت‌های تجاری رو به ثبت برسونیم ، لازمه که مدارک مورد نیاز این کار رو آماده کنیم. که در این بخش میخوایم مدارک مربوط به دو نوع از پرطرفدارترین شرکت‌ها یعنی سهامی خاص و با مسئولیت محدود رو با هم مورد بررسی قرار بدیم :

شرکت سهامی خاص :

لیست مدارکی که برای  ثبت شرکت سهامی خاص نیاز داریم ، موارد زیر هستش :

  • دو نسخه اظهارنامه‌ تکمیل‌شده
  • دو نسخه اساسنامه‌ تکمیل‌شده
  • دو نسخه صورت‌جلسه‌ تکمیل‌شده‌ مجمع عمومی موسسین
  • دو نسخه صورت‌جلسه‌ تکمیل‌شده‌ هیئت‌مدیره جهت تعیین دارندگان حق امضا
  • اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل ۳۵ درصد سرمایه‌ شرکت در شرف تاسیس
  • اصل مجوز فعالیت از مراجع قانونی ذیربط ، درصورتی که موضوع فعالیت‌تان نیاز به‌ مجوز داشته باشه.
  • مدارک هویتی کلیه‌ موسسین (شناسنامه و کارت‌ملی) ، مدیران و بازرسین (در صورتی که شخص حقوقی باشد/ مدارک نماینده و نامه نمایندگی )

لیست مدارکی که برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیاز داریم،موارد زیر هستش :

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود هم باید مدارک زیر را ارائه کنید تا فرآیند ثبت انجام بشه.

  • دو نسخه رسید پذیرش تاسیس اینترنتی 
  • دو نسخه ابلاغیه تایید نام 
  • دو نسخه تکمیل‌شده از تقاضانامه ثبت
  • دو نسخه تکمیل‌شده اساسنامه
  • دو نسخه صورت‌جلسه مجمع عمومی موسسین شرکت
  • دو نسخه صورت‌جلسه هیئت مدیره

لیست مدارکی که در ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای ثبت و بارگزاری در سامانه بهشون نیاز داریم :

1-تصویر شناسنامه و کارت ملی برای تمامی اعضاء .

2-شماره تلفن همراه که در سیستم مخابراتی به نام اعضا ثبت شده باشه .

3-داشتن یک آدرس با یک کد پستی جهت محل دفتر مرکزی شرکت .

نکته مهم :

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیازی به مدرک تحصیلی نیست مگه اینکه موضوع فعالیت شرکت جوری باشه که در قانون وضع شده که این موضوعات نیاز به مدرک تحصیلی مرتبط داشته باشن. مثل شرکت های مهندسی و یا موسسات حسابرسی.

4-درصورتی که سهامداران و اعضاء هیأت مدیره شرکت از میان اشخاص حقوقی انتخاب شده باشن ، ختما باید تصویر روزنامه رسمی  مربوط به آگهی تأسیس و یا آخرین تغییرات اون شرکت به همراه یک معرفی نامه در سربرگ شرکت برای معرفی نمایندگان به اداره ثبت شرکتها ارائه بشه.

5-دو نسخه اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود که تمام صفحات اون توسط کلیه سهامداران امضاء شده باشه.

6-دو نسخه تقاضانامه شرکت با مسئولیت محدود و تکمیل اون و امضاء ذیل تقاضانامه توسط کلیه سهامداران.

7-دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین و هیأت مدیره که به امضاء سهامداران رسیده باشه.

8-دونسخه شرکتنامه شرکت با مسئولیت محدود و تکمیل آن و امضاء ذیل شرکتنامه توسط کلیه سهامداران

نکته مهم :

درصورتیکه مقداری از سرمایه ی اعلام شده در شرکت ، آورده ی غیرنقدی باشه ( اموال منقول و غیرمنقول ) حتما باید کارشناس رسمی دادگستری بعد از ارزیابی اون اموال یک تقویم نامه که ممهور به مهر اون کارشناس هست رو ارائه بده و درصورتی که اموال غیرمنقول جزء سرمایه شرکت قرار داده بشن ارائه مستندات مربوطه ضروری هست.

مراحل ثبت شرکت

ریز به ریز مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود در سامانه اداره ثبت شرکتها :
الف) بعد از فراهم کردن مدارک گفته شده برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود ، میبایست به سایت اداره   ثبت شرکتها به نشانی زیر مراجعه کرده و از منویی که در قسمت بالای سایت قرار داره ، روی گزینه تاسیس شخصیت حقوقی کلیک کنید و بعد گزینه ی مسئولیت محدود رو انتخاب کنید.
https://irsherkat.ssaa.ir/Design/FollowUp.aspx
ب) حالا شروع کنید به پرکردن اولین فرم مشخصات اولیه در سامانه ثبت شرکتها که شامل نام متقاضی و شماره تماس و آدرس هست.

پ) توی این مرحله که مربوط میشه به انتخاب نام برای شرکت ، میبایست برای شرکتتون 5 تا اسم (حداقل سه سیلابی)  انتخاب کنید و اونها رو به ترتیب اولویت مد نظرتون در سامانه ثبت کنید تا بره برای بررسی توسط کارشناسهای اداره ثبت شرکتها و یکی از اونها تأیید بشه.
ت) در مرحله ی بعدی موضوع فعالیت شرکت ، مدت و نشانی شرکت و همچنین سرمایه شرکت را وارد سامانه میکنید و بعد از اون باید نام شرکاء و میزان سهم الشرکه هر کدوم از اونها و همچنین سمت اشخاص را مشخص گنید؛ همچنین اگه میخواید برای شرکتتون شعبه هم داشته باشید ، باید در این قسمت اطلاعات مربوط به شعبه رو وارد کنید.

ث) بعد از اینکه کلیه ی اطلاعات وارد شده در سامانه توسط سامانه راستی آزمایی شد ، باید اساسنامه و شرکتنامه رو در سایت بارگذاری کنید.
« ج) اساسنامه ی شرکت و همچنین شرکتنامه در سامانه ی اداره ثبت پیش فر ض هایی رو دارن که باید اونها رو بر اساس شرایط خودتون و شرکتتون اونها رو تغییر داده و تکمیل کنید و بعد از اون در سامانه روی گزینه ی تایید نهایی کلیک کنید تا ورود اطلاعاتتون پذیرش نهایی بشه و بره توی کارتابل کارشناسان اداره ثبت شرکتها برای بررسی.
چ) بعد از اینکه همه ی این مراحل رو انجام دادید باید به مدت 2 الی 3 روز کاری منتظر بمونید تا اداره ثبت از بین اسامی انتخابی شما یکی رو تایید کنه.
ح) پس از اینکه شرکت توسط کارشناس تایید نام شد ، باید دو نسخه از کلیه ی اوراقی که خود سامانه در اختیار شما قرار میده رو پرینت بگیرید و تمامی صفحات به امضای همه ی اعضا برسه.
خ) در مرحله ی بعد شما بایستی کلیه ی مدارک امضا شده را در قالب پاکتی که مختص به اداره ثبت شرکتها هستش و به رنگ قرمز هسترو از باجه های پستی معتبر تهیه کنید و بعد از تکمیل اطلاعات مربوط به قسمت ثبت شرکت با مسئولیت محدود ، پاکت رو به اداره ثبت شرکتهای شهرتون پست کنید.
د) در مرحله ی آخر مربوط به ثبت ، بعد از تأیید تمام مدارک توسط اداره ثبت ، به شما شماره ثبت و شناسه ملی مختص به شرکت خودتون رو میدن و باید آگهی رسمی تاسیس رو در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار به چاپ برسونید..
.

نحوه ثبت شرکت با مسئولیت محدود :

نحوه ثبت شرکت با مسئولیت محدود و مراحل مربوط به ثبت اون تا حدود 90% به صورت آنلاین و در سامانه انجام میشه و اون 10% باقیمونده هم برای مراجعه به اداره ثبت شرکتهاست که در این مرحله یکی از مدیران شرکت میبایست برای امضا اوراق و دریافت اونها به اداره ثبت شرکتها مراجعه کنه.
که البته اگه فرایند ثبت شرکتتون رو به “موسسه حقوقی علی بابا ” بسپارید ، شما نیازی نیست که هیچ کاری رو خودتون انجام بدید و فقط کافیه که با  مشاوران خبره ما تماس بگیرید و تصویر کارت ملی خودتون رو برای ما ارسال کنید و ما بقیه ی کارها رو از 0 تا 100 برای شما انجام میدیم.

پرسش و پاسخ های متداول

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدراست؟

حداقل سرمایه اولیه برای ثبت این نوع از شرکت ها یک میلیون ریال یعنی صد هزار تومن در نظر گرفته شده.

راستی اینم بگم که سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود مثل سهامی خاص نیست که نیاز به بلوکه کردن در حساب شرکت

ثبت شرکت با مسئولیت محدود حداقل به چند نفر نیاز داره؟

برای اینکه بتوانیم یک ثبت شرکت با مسئولیت محدود را به ثبت برسونیم باید حداقل 2 نفر شریک داشته باشیم.

آیا یک نفر به تنهایی میتونه یک شرکت ثبت کنه؟

خیر. شرکت همونطور که از اسمش مشخصه از شراکت میاد . یعنی برای ثبت یه شرکت شما باید حداقل 2 نفر اعضا داشته باشین. ولی در شرکت با مسئولیت محدود میشه که شرکت به صورت اصطلاحا تک مدیرعاملی به ثبت برسه. یعنی در این حالت  یکی از اعضا هم سمت مدیر عامل و هم سمت رئیس هیئت مدیره رو بگیره و نفر دوم صرفا سهامدار باشه.یعنی ما برای این نوع از شرکت هم حتما به 2 نفر شریک نیاز داریم ولی کلیه تصمیم گیری ها به عهده ی همون یک نفر عضو هستش و شخص دوم صرفا به نسبت میزان سهامش توی سود و زیان شرکت سهیم هست .

حداقل سرمایه برای ثبت چقدر باید باشد؟

حداقل سرمایه ای که در این نوع شرکت اعلام میشه و در اساسنامه شرکت قید میشه باید حداقل یکصد هزار تومان باشه.

هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدر است؟

طبق قانون جدیدی که از اواسط سال 1400 تصویب شد ، تحویل مدارک شرکتهای با مسئولیت محدود در تهران به جای اینکه در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری انجام بشه ، در پنجره واحد اتاق بازرگانی (واقع در خیابان وزرا ، جنب اتاق بازرگانی )  هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود با توجه به قانونهای جدیدی که برای این نوع ثبت شرکت وضع شده که به این صورت شده که در گام اول ثبت و قبل از اینکه اوراق ثبتی ممهور و امضا شده به دست متقاضی برسه ، در ابتدا باید برای شرکت تشکیل پرونده مالیاتی انجام شود و پیش ثبت نام کد اقتصادی و نیز کد کارگاهی بیمه انجام بشه و همچنین با توجه میزان موضوع فعالیت شرکت (برای درج در روزنامه رسمی کشور ) و تعداد اعضای شرکت و هزینه های قانونی جانبی متغیر هستش.

برای اطلاع از کلیه ی هزینه های قانونی مربوط به ثبت شرکت با مسدولیت محدود لطفا با کارشناسان خبره ی موسسه حقوقی علی بابا تماس بگیرید و به صورت رایگان مشاوره بشید.

چه کسانی بیشتر شرکت با مسئولیت محدود ثبت میکنن؟

معمولا کسانی که قصد ثبت شرکت در زمینه ی بازرگانی رو دارن شرکت مسئولیت محدود رو انتخاب می کنن.

پرسش و پاسخ های متداول

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدراست؟

حداقل سرمایه اولیه برای ثبت این نوع از شرکت ها یک میلیون ریال یعنی صد هزار تومن در نظر گرفته شده.

راستی اینم بگم که سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود مثل سهامی خاص نیست که نیاز به بلوکه کردن در حساب شرکت

ثبت شرکت با مسئولیت محدود حداقل به چند نفر نیاز داره؟

برای اینکه بتوانیم یک ثبت شرکت با مسئولیت محدود را به ثبت برسونیم باید حداقل 2 نفر شریک داشته باشیم.

آیا یک نفر به تنهایی میتونه یک شرکت ثبت کنه؟

خیر. شرکت همونطور که از اسمش مشخصه از شراکت میاد . یعنی برای ثبت یه شرکت شما باید حداقل 2 نفر اعضا داشته باشین. ولی در شرکت با مسئولیت محدود میشه که شرکت به صورت اصطلاحا تک مدیرعاملی به ثبت برسه. یعنی در این حالت  یکی از اعضا هم سمت مدیر عامل و هم سمت رئیس هیئت مدیره رو بگیره و نفر دوم صرفا سهامدار باشه.یعنی ما برای این نوع از شرکت هم حتما به 2 نفر شریک نیاز داریم ولی کلیه تصمیم گیری ها به عهده ی همون یک نفر عضو هستش و شخص دوم صرفا به نسبت میزان سهامش توی سود و زیان شرکت سهیم هست .

حداقل سرمایه برای ثبت چقدر باید باشد؟

حداقل سرمایه ای که در این نوع شرکت اعلام میشه و در اساسنامه شرکت قید میشه باید حداقل یکصد هزار تومان باشه.

هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدر است؟

طبق قانون جدیدی که از اواسط سال 1400 تصویب شد ، تحویل مدارک شرکتهای با مسئولیت محدود در تهران به جای اینکه در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری انجام بشه ، در پنجره واحد اتاق بازرگانی (واقع در خیابان وزرا ، جنب اتاق بازرگانی )  هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود با توجه به قانونهای جدیدی که برای این نوع ثبت شرکت وضع شده که به این صورت شده که در گام اول ثبت و قبل از اینکه اوراق ثبتی ممهور و امضا شده به دست متقاضی برسه ، در ابتدا باید برای شرکت تشکیل پرونده مالیاتی انجام شود و پیش ثبت نام کد اقتصادی و نیز کد کارگاهی بیمه انجام بشه و همچنین با توجه میزان موضوع فعالیت شرکت (برای درج در روزنامه رسمی کشور ) و تعداد اعضای شرکت و هزینه های قانونی جانبی متغیر هستش.

برای اطلاع از کلیه ی هزینه های قانونی مربوط به ثبت شرکت با مسدولیت محدود لطفا با کارشناسان خبره ی موسسه حقوقی علی بابا تماس بگیرید و به صورت رایگان مشاوره بشید.

چه کسانی بیشتر شرکت با مسئولیت محدود ثبت میکنن؟

معمولا کسانی که قصد ثبت شرکت در زمینه ی بازرگانی رو دارن شرکت مسئولیت محدود رو انتخاب می کنن.